Information, Inspiration, Kul, Tankar, Vackert

Autumn Equinox – Höstdagjämningen kallar dig till balans, harmoni och förlåtelse

DSC_0372

Idag är det höstdagjämning, natt och dag är lika långa. Det är en anledning till att fira och skapa en hemmagjord ceremoni!

När vi ändrar säsong så anpassar sig kroppen och sinnet till ny tid, nytt ljus, svalare väder… Vi kan nu passa på att ändra vanor som inte ger oss glädje eller energi, speciellt de vanor som tar energi. Men låt det få ta tid, det behöver inte gå på en dag.

Vi går med höstdagjämningen in i vågens tecken som bär med sig en strävan efter balans, harmoni och skönhet. Passa på att tacka för allt vackert du har i livet och ställ dig frågan – vad behöver du för att skapa mer balans i ditt liv? Balans mellan arbete och nöje, träning och vila, att äta balanserat… Något vi alla har att vara tacksamma är den underbara planeten vi bor på! Såhär skriver Mystic Mamma om höstdagjämningen och moder jord:

EQUINOX is upon us. It’s a time to connect with Mother Earth and whisper our prayers to the wind. Lay on her and feel ourselves held and supported. Gaze at our night sky, and like our ancestors before us, look out into our vast universe and breathe in the wonder of this great mystery that is Life. Let’s open and deepen gratitude, count our blessings, and thank the dark and the light as our teachers in the spectrum of experience.

Efter att ha läst mystic mamma och även moon circles artikel om höstdagjämningen så fick jag lust att skapa något. Jag gick ut med hunden och började plocka ett lönnblad, sedan blev det några blommor och växter som inspirerade till hösten. Alla med en mening för mig. Jag skrev också några ord som passade generellt för dagen och några till som passade mig just nu:

 ”Motherhood – Nurturing Fearlessness”

En kreativ härlig stund! Lyssnade på spellistan sovmorgon på Spotify. Tände ljus. Och såhär blev det:   DSC_0375

FÖRLÅTELSE

Vågen är zodiakens diplomat och hittar snarare likheter än olikheter mellan människor.

Vi är alla människor och även om vi kan vara väldigt olika så bär vi ett bultande hjärta i mitten av kroppen. Denna höstdagjämning kallar till fred (internationella fredsdagen i måndags, passande) – se till de relationer som inte riktigt fungerar. Kan du tänka med hjärtat och se att den andra personen säkert också vill må bra, är rädd och arg precis som du? Kanske ledsen och besviken? Se om du kan förlåta denna person (du behöver inte göra det till personen, bara inför dig själv) och framförallt – FÖRLÅT DIG SJÄLV.

Testa att säga eller skriva ”jag förlåter dig, ”ditt namn’. I den situationen jag befann mig i så visste jag inte bättre. Det är ok att göra fel ibland. INGEN är perfekt. Från botten av mitt hjärta så förlåter jag dig och låter mig vara precis som jag är.” Andas in djupt och när du andas ut lika djupt, släpp på alla spänningar, speciellt kring hjärtat, halsen, magen och käkarna. En gång till – Andas in och ut. Aaaaaaaaah.

Man borde göra detta ofta. Släppa, andas djupt, förlåta sig själv. Även om man tycker att man inte har något att förlåta så kan det vara små saker som man skäms lite för, tycker har varit pinsamt eller känner skuld inför. Det har alla gjort.

Ta denna vecka till en tid att förlåta och att hitta områden där du behöver mer balans.

Namaste.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *