Information, Kul, Tankar

En ny 4 dagars woman code cleanse och start av tisdagsyogan på SATS

 

womancode cleanse

Är nu på andra dagen av womancode cleansen och märker definitivt att min kropp reagerar (och behöver) på maten. Aj, vad ont i huvudet jag fick igår eftermiddag! Var tvungen att ta en ibuprofen innan yogan på kvällen. Läkemedel är väl inte direkt renande men nu kunde jag i alla fall köra yogaklassen med nöje och inte lida mig igenom den.

Tisdagsyogan ❤

Det var mysigt att komma tillbaka till SATS Kungsgatan och se några som jag känner igen och några nya ansikten. Temat som jag hade tänkt ut passade bra till kvällen – ”Release expectations a clear start”. Det är viktigt att släppa alla förväntningar på situationer, sig själv och andra för att verkligen uppleva nuet. Vad gör vi bäst för att återvända till nuet? Känna in kroppen, andas och riktigt trycka ned fötter och händer i golvet (jorda eller grunda oss). Jag blev förvånad när det bara hade gått 30 minuter av klassen och jag hade redan gått igenom det mesta av flödet. Normalt så brukar det vara tvärtom för mig. Jadå var det bara att improvisera då. Det gick bra det med. Litar man på att det ska gå så gör blir det så. Det blev dessutom en lång savasana som oftast behövs men inte hinns med. Det är då vi verkligen går ner i varv och kan lyssna in till vad kroppen har att säga oss. Ibland rinner tårarna, ibland känner man eufori, ibland ilska, ibland kan man inte ligga still… Ska försöka ha åtminstone 10 min savasana på tisdagsyogan!

Tillbaka till cleansen

Denna morgon vaknade jag också upp med huvudvärk men det inte lika stark, definitivt hanterbart. :) Jag misstänker starkt att det är kaffeuppehållet som ger huvudvärken. Saknar kaffe och choklad på eftermiddagen!

Och saknar valfrihet. Jag gillar inte att begränsa mig själv. Jag gillar att känna in vad jag är sugen på och äta eller göra det… Begränsningar gör mig irriterad. Som ett litet barn som inte får som hon vill.

Min man skrattade gott åt mig när vi körde bil ner till Frankrike sist och jag sade att jag inte gillar att köra precis enligt fartbegränsningen. Jag ”behöver” ligga 5km/h över, alltså 115 om det är 110. Varför då frågar han? Jomen… hmm… Det känns liksom begränsande…

Mhmm… Jag erkänner att jag skrattade själv. Begränsningar är oftast för vårt bästa. Det är bra att vara skeptisk och se att de gränser vi sätter upp för oss själva tjänar oss.

Denna cleansen gör jag i en känsla av nystart. Jag vet att min kropp behöver den och att efter de fyra dagarna kommer jag känna mig så bra. Jag kommer också ha lättare att välja bort onödigt socker. Alltså kan jag handskas med mitt ”lilla jag” som inte har lust att äta enligt womancode för jag vet att fyra dagar går fort, och långsiktigt kommer jag må bättre. Förstå, vilja, kunna – implementeringsteori. Fungerar personligt också.

Ska snart skicka ut nyhetsbrev som denna gång kommer med fullmånen (på lördag) istället för nymånen.

Önskar dig en skön onsdag!

KRAM, Janna

PS. Om du vill veta mer om womancode cleansen, kolla in här>>
(du får tydligen en fyra-dagars detox gratis om du skriver upp dig).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *