Flöden, Information, Kul, Positioner

Höstens yogakurser

Nu är allt klart inför höstens yogakurser! Jag är så glad att kunna erbjuda dessa och ser fram emot att träffa dig på mattan i september!!!

unnamed (2)

Vill du hitta mer balans och harmoni i ditt liv? Har du stressat för mycket och återigen ställt dig frågan varför? Behöver du egentligen prestera mer?

Vill du göra din kropp till din igen? Lära känna den och inse hur mycket den kan göra för dig?

Med yogaflöden, yoga asanas och med ”the feminine” som tema så kommer vi i höst att utforska dessa frågor och många fler.

Du anmäler dig genom att skicka ett mail till info@jannasyoga.se innan den 1:a augusti, anmälan är bindande. Kursen startar den 9 september (v. 37) och håller på fram till den 9 december (14 ggr). Vi kommer att vara i Yoga Ggb:s lokal.

  • Adress: Doktor Bex Gata 4. Karta Här
  • Pris: 2500 kr, drop-in pris 250 kr (14 ggr).
  • Betalning: Sker enklast via BankGiro 862-3084 eller Swish till mobilnummer 0763370676. Kom ihåg att skriva namn när du betalar.

Nybörjarkurs – Embrace the Feminine

En kurs för nybörjare där vi går igenom Anusarans grundprinciper för att lära känna din kropp och hur du placerar den i olika asanas (positioner). Vad skapar ett skönt flöde i just din kropp? Vi jobbar oss sedan djupare in i chakran (energicentrum i kroppen där nervbanor och körtlar möts) för att möta oss själva, våra styrkor och svagheter. Med omtanke och kärlek släpper vi på fysiska och känslomässiga blockeringar och gör kroppen mjukare och smidigare.

Fördjupningskurs – Flourish with the Feminine

Fördjupningskursen är en fortsättning på nybörjarkursen. Vi fokuserar mindre på tekniken i positionerna men bygger på med mer avancerade positioner. Du antas alltså ha gått en nybörjarkurs eller minst en termin på ett gym med yoga t.ex. I denna kurs kommer jag att ta upp hormonernas betydelse och att leva i synkronisering med dessa häftiga krafter som finns i DIN kropp. Ett cykliskt sätt att leva. Vi kommer dessutom att jobba med chakrasystemet och några meditationer och mantran länkat till de olika chakrana.

Detta kommer jag undervisa med mycket värme och humor. Jag gillar lekfullhet och utmaning blandat med lugn och trygghet. Vill du veta mer om mig och vad andra tycker om mina klasser, titta in här >>

Tema ”Embrace and Flourish with the feminine” – Nyfiken på vad det handlar om?

I höst kommer jag att använda ett the Feminine som tema på mina klasser.

Inom yogan och kinesisk medicin, så använder man feminint och maskulint för att skilja på motsatskrafter. Det har inte med kön att göra utan alla människor har dessa krafter eller energier inom sig. Kanske skulle man vilja hitta bättre ord för att kunna diskutera detta utan att tänka kvinnligt och manligt men det kan istället vara intressant att reflektera över orden och hur du relaterar till energierna i dig själv?

Så i brist på ett bättre samlingsnamn för kvalitéer som står i motsatsförhållande till det hierarkiska, hektiska och tävlingsinriktade samhälle vi lever i så använder jag det feminina.

Det feminina är också ett ord som står för the goddess – för att stärka alla dessa kraftfulla kvalitéer. Empowerment!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *