Information

Jullov och ett sprillans nytt år!

God fortsättning

Min jul har varit riktigt lugn och skön. Den spenderades i Strasbourg, Frankrike, tillsammans med sambon och hans familj samt alla vänner. ❤ Hoppas du också har hunnit vila upp dig!

Efter ca två veckor och lite komplikationer med bilen (frusen handbroms) så var vi tillbaka i Sverige igen. Även om semestern varit bra så var det skönt att komma hem. Hemmet är en viktig plats. Det blir som en lugn oas i allt som pågår i världen. Jag var ute och gick med Keya denna första dag i Sverige. Det var en härlig promenad med en ljum bris nära Askimsbadet, jag passade på att riktigt lyssna till vågorna och njöt av några solstrålar som trängde sig igenom molntäcket. I det ögonblicket så kände jag harmoni och tillfredsställelse. Härligt start på 2015!

Sedan började vardagen och jobben. Det var 200% direkt och jag märkte direkt att mina tankar under jullovet om att dra ner på schemat stämde. Det här fungerar inte och speciellt inte som gravid.

Som du kanske redan läst under ”Yoga med mig” eller ”Kalendern”, så har jag alltså bestämt mig för att ställa in vårkursen. Hur roligt och givande det än är att få lära ut så behöver jag prioritera. Mer tid för mig själv och för min egen yogautövning (sadhana).

Till hösten planerar jag istället två kurser!

  • Nybörjarkurs med fokus på Anusarans linjeringsprinciper och medveten närvaro.
  • Fortsättningskurs med fokus på de sju större chakrana (som jag hade planerat att vårkursen skulle handla om).

Medvetenhet kommer vara centralt genom båda kurserna. Medvetenhet hjälper oss att leva här och nu, att lägga märke till våra mönster och beteenden. Denna medvetenhet ger oss ett val – valet i hur du vill agera istället för att automatiskt reagera (som en respons eller invant beteende). Detta motverkar i sin tur stress och oro samtidigt som det ökar din känsla av frihet.

Vill du ha mer information om kurser, workshops och andra tankar från jannasyoga.se så skriv gärna upp dig på nyhetsbrevet!

“Give up defining yourself – to yourself or to others. You won’t die. You will come to life. And don’t be concerned with how others define you. When they define you, they are limiting themselves, so it’s their problem. Whenever you interact with people, don’t be there primarily as a function or a role, but as the field of conscious Presence. You can only lose something that you have, but you cannot lose something that you are.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *