Inspiration, Tankar, Vackert

Mellan den du är och den du vill vara

”You are always between who you are
and who you want to be”

IMG_1096Detta skrev min sambo till mig i ett mail häromdagen. Det säger inget och allt samtidigt och det tröstar mig. Det lugnar mig när jag vill förbättra mig; vara en bättre person; äta bättre; läsa mer; vara mer pysslig i hemmet, gå ut mer med Keya (hunden)…

Så när jag tänker att alla är mellan den de vill vara och den de är, så känner jag ett visst lugn men också en gemenskap. Alla är vi på väg, vi är mittemellan.

Att vilja förbättra är förstås bra, men inte så att man blir stressad. Framförallt inte så att man känner att där man är, det man gör, eller den man är just nu, inte är bra nog.

Alla känner säkert igen ”Jag är bra precis som jag är”, ”jag är tillräcklig” eller good enough som en bok av Elizabeth Gummesson heter. Jag har skrivit om det här på bloggen innan.

Varför ska det då vara så svårt att leva med, eller i denna känsla? Jo, för att hela samhället går ut på att prestera och producera. Vi vill utveckla och förbättra, utvecklas och förbättras.

whoyouareisenough-MYSTICMAMMA

Lilla nyckeln är att förändras från en kärna av omtanke till dig själv. Att tycka om och acceptera sig själv som man är, just nu. För sitt eget bästa skulle man må bättre av att träna istället för att titta på TV eller kanske sluta träna varje dag… Det är skillnad på att uppmuntra sig själv till förändring istället för att tvinga sig själv. Att säga ”kom igen nu, var inte så lat/trött/svag utan sätt igång” är inte så omtänksamt. Du kan istället säga ”jag känner mig lite lat/trött/svag just nu, vad behöver jag för att känna mig full av energi så att jag har kraft till att förändra det som jag vill förändra?”. Börja tycka om dig själv innan du försöker förändra dig. BRYT samhällsstressen och bara var den du är.

”Don’t try to be useful. Try to be yourself: that is enough, and that makes all the difference.” -Paolo Coelho

1 reaktion på ”Mellan den du är och den du vill vara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *