Inspiration, Tankar

Sista dagen på WomanCode cleansen

IMG_20150828_093915

 

Idag, fjärde dagen på cleansen, vaknade jag upp med energi och kände mig glad. Skönt att det är sista dagen med begränsningar, att ha energi och känna sig glad när man vaknar.

Så kändes det inte föregående dagar. Trött och irriterad utan energi. Vissa stunder kunde jag t.o.m. känna mig deprimerad. Inte lust med något, svag, bräcklig… Men jag anade att det hade med maten och rensningen att göra, så tog det inte så allvarligt.

Tänk ändå till vilken utsträckning mat påverkar ditt humör. Varje gång du stoppar i dig något bestämmer det hur du upplever livet den närmsta framtiden. Det är förstås andra faktorer som också påverkar men att äta bra är verkligen ett konkret sätt att påverka framtiden. Att ta hand om sig själv!

Heather Umlah som undervisade näringslära ”att äta för frihet” under min yogalärarutbildning sade något som jag alltid kommer att minnas. Hur du äter visar mycket på vilket värde du ger till dig själv, ditt förhållande till dig själv. Det kändes lite hårt för mig då jag inte tyckte att jag åt särskilt bra, jag ville liksom inte tänka på vad jag åt eftersom jag tidigare i livet tänkt för mycket.

Men Heather menade inte att varje måltid ska vara en helt perfekt måltid utan att vad du än har på tallriken, njut av det och ät medvetet, med kärlek till dig själv!

När du gör det kommer du dessutom automatiskt välja bort det som inte är bra för din kropp.

Varm kram,

Janna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *