Information, Kul, Tankar, Vackert

Välkommen!

VÄLKOMMEN till denna blog full av tips och inspiration för alla som är intresserade av yoga.

IMG_2368

Denna blog kom till genom att jag alltid varit intresserad av samspelet mellan kropp och själ (body & mind). När jag upptäckte yogan så fann jag äntligen ett sätt där jag kunde få uttryck för alla dessa tankar. Man använder kroppen som redskap för att upptäcka och utveckla sig själv. Yoga ger mig en väg in till mitt hjärta så att jag kan leva utifrån en plats av inre sanning och balans. Den ger mig samtidigt styrka, smidighet och ökad rörlighet.

När jag började ha klasser på SATS så blev behovet ännu större av att dela med mig. Klasserna är 55 eller 75 min långa och jag hinner oftast inte gå igenom allt det jag skulle vilja. Det var då konceptet kom till – att ge tips & råd om positioner och flöden som du kan göra hemma, i köket t.ex.

Tipsen kommer från hur jag själv upplever min kropp i olika positioner samt hur jag arbetar med min kropp för att komma in och ur ställningar. Tänk på att mitt sätt inte är det enda rätta. Du måste hitta din väg och vad som känns bäst för din kropp. Yogan är personlig eftersom vi alla är unika, både biologiskt, kroppsligt och själsligt. Det är vad som gör det riktigt intressant!

Bloggen är helt på svenska men positionerna är även benämnda på sanskrit och engelska så det ska vara lättare att söka vidare om du vill ha ytterligare tips och inspiration.

Min förhoppning är att du som läser detta ska bli inspirerad att lära känna samspelet mellan din kropp och själ och lära dig vad du behöver för att känna harmoni inifrån och ut.

Kom ihåg att alltid ha kul när du testar de olika positionerna, pressa dig aldrig. Positioner kan kännas obekväma men får aldrig göra ont!

Som ett avslut av denna introduktion vill jag påminna om att yoga inte handlar om positionerna. Det handlar om att hitta sig själv, kunna acceptera sig själv och sedan kunna släppa på självet och bara vara. Som Rumi beskriver det:

”Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built.”

2 reaktioner på ”Välkommen!

  1. Hej Staffan!
    Jag har faktiskt inte läst så många mindfullnessböcker, så jag är inte den bästa att svara på din fråga. Den jag har läst en del i är: ”Mindfulness: ögonblickens under” av buddisten Thich Nhat Hanh. Jag tycker mycket om han som skrivit boken och därför skulle jag rekommendera den. Du kan läsa om den här http://www.bokus.com/bok/9789174610185/mindfulness-ogonblickens-under/.

    Sedan kan jag rekommendera att kolla in Modern Mindfulness sida på facebook https://www.facebook.com/mentalfrihet?fref=ts eller deras hemsida: http://www.modernmindfulness.se/. De finns i Göteborg och jag vet att Albin Hagberg Medin skulle kunna ge dig en massa boktips.

    Lycka till och stor kram, Janna

Kommentarer är stängda.