Information, Inspiration, Kul, Positioner

Veckans position #7

VECKANS POSITION

med jannasyoga.se

IMG_0773
Hej härliga Du!

Månadens utmaning är en avancerad bakåtböjning. Vad känner du inför denna position?

Bakåtböjare innebär ofta starka känslor. Det är mycket som sitter i bröstkorgen och ryggen. Dessutom sträcker vi ut axlar och det kan kännas en del i ländryggen. Vad uttrycker din kropp? Skriv gärna ned i din dagbok eller anteckingsblock. Dela med mig om du vill. 

Detta är att starta en öppen dialog med din kropp. Den ger dig meddelande varje dag om vad du behöver. Det gäller att lära sig lyssna till signalerna. Alla kroppar har sitt eget språk så lär dig förstå just din kropps uttryckssätt. Det är så spännande om man tar sig tid. Lägg ut yogamattan och börja utforska! 

Just nu har jag mer finnar (vuxenacne) kring munnen än vad jag brukar ha. Det är en obalans i min kropp. Försöker ”tuna in” till varför. Har inte kunnat sätta fingret på det ännu men det har mycket troligt med graviditetshormoner att göra, stress kan vara en annan orsak.

Acne, överdriven trötthet, ont i ryggen, ont i huvudet. Alla dessa vanliga ”åkommor” är kroppens sätt att kommunicera att vi inte riktigt tar hand om oss själva. Vad stoppar oss?

Det finns inget viktigare än du i ditt liv! Börja göra något för dig själv redan idag. Nu direkt om du inte redan gjort det. ❤

Ser som vanligt fram emot att höra från dig!

Kramar,
Janna


 

Veckans position(er)

1. Vi börjar denna vecka med att bygga upp värme och styrka i axlarna. Här nedan är ett klipp med en slags armhävning i delfinposition (händerna ihop kan vara enklare för axlarna än handflatorna i mattan). Detta är tungt!

I början räcker det med att bara hålla delfinposition men om man orkar att stå lite längre så kan man fortsätta med några övningar. Vi börjar med att sträcka axlarna och överkroppen lång genom att trycka ned underarmarna i mattan. Fokus är på att ha ryggen rak och en diagonal linje från armbågarna till höfterna. Sittbenen upp mot taket så det känns som att du svankar lite. Svanken motverkar du genom att dra in nedre delen av revbenen och spänna magen. Spänn in alla muskler mot mittlinjen.

Något som kan hjälpa ryggen att bli rak och att axlarna ska få utrymme är att böja på benen och gå lite bredare isär med fötterna. För nu lugnt upp sittbenen upp mot taket genom att putta ifrån med underarmarna:
https://www.youtube.com/watch?v=XGD2QHM7Q94

2. Efter denna styrkeövning är det skönt med halv brygga. Det är också en väldigt bra förberedande position inför brygga.

Lägg dig på rygg med knäna böjda och fötterna höfleddsbrett isär. Armarna längs sidan av kroppen först. Pressa sedan upp höfterna mot taket och kryp in armarna under kroppen. Knäpp händerna och kryp ihop axlarna ännu närmare varandra under kroppen. Dina skulderblad är nu så mycket ihop som din kropp tillåter. Du kan tänka som att du pressar en citron mellan skulderbladen… Andas minst 5 djupa andetag innan du sakta kommer ner kota för kota. Dra sedan upp knäna mot bröstkorgen och gunga lite sida till sida – massera ländryggen. Sedan rekommenderar jag att göra en vridning såsom universalposition.

OBS: Sträck inte ut ryggen genom att dra upp knäna mot bröstkorgen om du ska göra full brygga. Gör det efter bryggan.


 

#Frivilligt

Du kan som vanligt, om du vill, lägga ut en bild på instagram med taggen #jannasyoga och tagga gärna mig också – @jannawellander. Bilden kan vara av dig själv i en av positionerna eller något helt annat som har med positionen att göra. På så sätt kan vi följa varandra och vår egen utveckling. Jag kan snabbt ge feedback på positioner eller bilder genom att svara under er bild.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *