Information, Inspiration, Kul, Positioner, Vackert

Veckans position #9

1d0680c5-aed6-47c5-b836-a2055e01257d

VECKANS POSITION

med jannasyoga.se

Första veckan med tredje månadens utmaning Hanumanasana- spagat.

Positionen vi börjar med denna veckan är Anjaneyasana (lågt utfall). Spagat är förresten bra för alla som gillar att jogga/springa. De positioner vi kommer göra denna månad hjälper till att göra löpsteget längre och lättare. Det kan kännas som att man svävar över golvet efter att man gjort positionerna och värmt upp fascian.

Om du inte vet vad fascia (connective tissue) är så kolla på detta roliga engelska youtube klipp: The Fuzz speech

LYCKA TILL!


Anjaneyasana

 
På bilderna är några olika versioner av anjaneyasana.
Tänk på att:
  • Hålla det främre knät stilla och glid det bakre så långt så att du känner en lagom stretch i framsida lår (kvadriceps) samt ljumske (psoas), på de bakre benet. Om du har ont i knät så kan du göra ett vanligt utfall:

  • Förlänga ryggraden genom att dra ned svanskotan mot golvet. Detta motverkar också att du inte klämmer ländryggen. Tänk att du drar ryggraden upp ur bäckenbotten och sträck dig lång mot taket.
  • Detta borde automatiskt aktivera magmusklerna men känn efter så att du har bäckenbottenmuskulaturen aktiverad genom att dra pubisbenet upp mot naveln.
  • När du tar upp armarna mot taket, dra skulderbladen in och upp, de formar en slags platå som vidgar bröstkorgen och kan pressa upp bröstet upp mot taket.
  • Du kan samtidigt tänka att hjärtat vilar mot skulderbladen och öppnar upp för att ta emot (det du behöver just nu).
  • Gör till sist nacken lång, luta huvudet lite tillbaka och titta upp. Tänk på att andas lugna jämna in- och utandetag. Känn hur bröstkorgen expanderar på inandetaget och sjunker ihop på utandetaget.
  • Ta det lugnt och njut!

#Frivilligt

Lägg gärna ut en bild på instagram med taggen #jannasyoga och tagga mig också – @jannawellander. Bilden kan vara av dig själv i en av positionerna eller något helt annat som har med positionen att göra. På så sätt kan vi följa varandra och vår egen utveckling. Jag kan snabbt ge feedback på positioner eller bilder genom att svara under er bild.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *