Information, Inspiration, Kul, Positioner

Veckans utmaning #1

Publicerad i efterahand.

yogapedia_269_13_FNL

 

VECKANS UTMANING

med jannasyoga.se

Hej!

Onsdagen är här och ger dig den allra första ”veckans utmaning” med jannasyoga!!


Peak positionen

sidetwist armbalance 1Peak positionen för månaden (till nästa nymåne) är Eka Pada Koundiniyasana B (II), som du kan ha läst i förra nyhetsbrevet.
På bilden till vänster gör jag en lite enklare variant med höften lutandes på ena armbågen. I toppen av inlägget ser du hur den slutgiltiga versionen ser ut. Inte så stor skillnad kan tyckas men det är mycket core, axel och armstyrka som krävs för att endast ha stöd av en armbåge.

Veckans position

sittande vridning
Vi börjar denna veckan med en sittande vridning (Half Lord of the Fishes Pose eller Ardha Matsyendrasana). Positionen kan ha en massa bra effekter såsom att stimulera levern, njurarna och matsmältningen. Den kan minska mensvärk, trötthet, ischias och ryggont. Positionen används terapeutiskt mot astma och infertilitet enligt yoga journal

All information om positionen finns på min hemsida, till och med en liten instruktionsvideo: http://jannasyoga.se/sittande-vridning/

#Frivilligt

För att göra det extra interaktivt så kan du lägga ut en bild på instagram med taggen #jannasyoga. Bilden kan vara av dig själv i sittande vridning eller något helt annat som har med positionen att göra (det finns en hel historia bakom namnet ardha matsyandrasana om man är intresserad av att dyka in i myternas värld). På så sätt kan vi följa varandra och vår egen utveckling. Jag kan snabbt ge feedback på positioner eller bilder genom att svara under er bild.


Vill du prenumerera på veckans utmaning så kan du enkelt skriva upp dig här i kolumnen till höger eller på jannasyoga.se/nyhetsbrev.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *