Information, Inspiration, Kul, Tankar

WomanCode-dieten blev en artikel i Aftonbladet!

Såhär lyder titeln och introduktionen till artikeln:

”DIETEN GJORDE HENNE FRISKARE – OCH GRAVID”
Janna, 32, testade att äta efter menscykeln

janna4

Ät efter dina hormoner och bli ditt bästa jag.
Tusentals kvinnor världen runt har redan provat den omtalade dieten.
Janna Wellander, 32, kände sig både piggare och friskare – och blev gravid.
– Jag kände verkligen skillnad – på bara fyra dagar, säger hon.

http://www.aftonbladet.se/wellness/article20324791.ab?teaser=true (man måste tyvärr registrera sig för att läsa hela artikeln men det kostar bara 1 kr)

Även om artikeln inte går särskilt djupt i ämnet så hoppas jag att alla personer som har mens kan få en liten blänkare – en inblick i att din menscykel är något att titta närmare på. Det är möjligt att lyssna till sitt hormonssystem och få en massa information om din kropp och vad du behöver mer eller mindre av!

Så ett STORT TACK till Emelie Aune som ville skriva om ämnet. :D

Här är min egen berättelse om hur jag kom in på Woman Code dieten, från ett tidigare blogginlägg: http://jannasyoga.se/kroppsideal-min-mat-historia-och-att-leva-i-enlighet-med-sin-menscykel/

Jag är väldigt glad hur livet, eller människor, gör att man hamnar på olika spår. Menscykeln är inte något jag tänkte att ”detta ska jag jobba med när jag blir stor”… Men jag har märkt att det är något jag verkligen tycker är viktigt och skulle vilja fördjupa mig i. Dels för att det stärker kvinnors självinsikt, självkännedom och självkänsla. Det är ”empowering” (finns inget bra svenskt ord) att leva MED sin unika kvinnliga kropp istället för emot den. Att bygga något från en feminin grund, utefter ett cykliskt och holistiskt tankesätt. Det kan vara överförbart till många områden, inte endast hur man lägger upp sin kost.

Jag är helt enkelt såld! :) Tycker våra kroppar är magiska och hoppas att du gör det med!!

Det jag hittills läst om och upplevt länkat till menscykeln och hormonsystemet vill jag dela med mig av i en yoga workshop den 7 mars kl 9:30-12:00. Vi kommer att länka till ett yogaflöde som fokuserar på körtlarna som producerar hormoner i kroppen. Om du är intresserad så kan du läsa mer här.

Nu går jag i funderingarna på att utbilda mig vidare till … Ja,  och vad ska det bli? Det är inte första gången tanken har slagit mig kan jag säga: Kostrådgivare? Sjuksköterska? Barnmorska? Fysioterapeut? Orkar jag gå minst 3 år utbildning till…? Det får visa sig. Just nu ska jag ju ha en liten bebis, fokus och prio NR1!!

Ett tillägg till alla män som helt naturligt inte känner sig berörda av ämnet (och kanske därför inte läser denna mening, men jag skriver ändå :)). Även män har en hormoncykel men man brukar säga att den endast är 24 timmar lång. Det kan ändå vara bra att veta att du hormonellt kan reagera på olika sätt på morgonen jämfört med kvällen. Det kan också vara intressant för dig att läsa Woman Code eller liknande böcker för att bättre förstå de personer som har en menscykel i din närhet.

1 reaktion på ”WomanCode-dieten blev en artikel i Aftonbladet!

  1. Heeeelt underbart att Du skriver och delar dina erfarenheter <3 Har haft dessa samtal ofta de senaste åren med min man och tycker det är super intressant <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *